No pots agafar un brie i treure-li la crosta perquè això només ho pot fer un desgraciat! M. Martinez · Dibuix: Toni Llobet

diumenge, 5 de juny del 2011

Fromage à vélo! - Primer dia - Sant Martí de Llémena - Sant Privat d'en Bas

Bicicleta, alforges i cames, l'imprescindible per a dues setmanes de muntanya visitant tantes formatgeries del Pirineu com em trobi per el camí. Bé, no cal dir que el camí es dibuixa en funció d'on són les formatgeries.

Si voleu veure la ruta amb el Google Earth descarregueu-vos aquest arxiu.

Una ruta exigent físicament i per a paladars exigents, ja que ens porta a visitar algunes de les millors formatgeries artesanes del país, i a través de paisatges primaverencs preciosos, rurals i salvatges.

Cap a 625 quilòmetres de pedalades costa amunt i costa avall, 18.000 metres de pujada acumulada, des de casa fins al Pallars i tornar-hi, aquí van els formatges i els paisatges:

1r dia - 22/05/2011 - Sant Martí de Llémena - Sant Privat d'en Bas
43 km - 1070 metres de pujada - IPP 75


Després d'anar a votar, comença el periple.

La baixada de les Medes cap a Estanyol té unes vistes fantàstiques a Sant Salvador de Puig-alder

Després de travessar la serra de les Medes, a Sant Feliu de Pallerols, vora el carrilet, primera parada, primera pifiada. El Mas Claperol, formatgeria de producció ecològica, el trobo tancat, s'ha d'entendre, diumenge i a l'hora de fer la migdiada. Per telèfon em diuen que tanmateix no els hi queda formatge, ja tornarem un altre dia...

Del Mas Claperol no vaig veure més que les vaques :(

Primera punxada del viatge, al bell mig del carrilet.

1 comentari: